П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні створили настільну гру, де треба перемогти сміттєвоза

Важливо

Cоціальне підприємство “Україна без сміття” та бренд патріотичних настільних ігор “Клепка” розробили карткову гру “Сортування проти сміттєвозів”. Завдання гравців – відсортувати сміття та уникнути перешкод.

Про це розповідає ШоТам.

Гру створили, аби подолати стереотип “Я не сортую, бо сміттєвози все одно все перемішають”. В “Україна без сміття” закликають продовжувати боротися за роздільний збір і долати бар’єри.

“Ми маємо продовжувати боротися за роздільний збір, як в Європі. Цей бар’єр необхідно подолати вже зараз, щоб наші діти не повторювали таку відмовку”, – кажуть творці гри.

Суть гри запозичили у популярної карткової гри Concentration. Усі картки викладають “обличчям” донизу. Завдання гравця – знайти і перевернути дві однакові картки. Картки, яким знайшли пару, прибирають із ігрового поля.

Сміттєвози у цій гру будуть виконувати роль карток-джокерів, вони будуть з’являтися раптово та змінювати хід гри.

Гра “Сортування проти сміттєвозів” — не тільки розвага, а й можливість дізнатись, як сортувати різні види відходів та навчитись не приймати проблему сміттєвозів як даніст, кажуть організатори.

Як повідомляло BitukMedia, команда екоактивістів створила в Україні додаток «Пакован», який допомагає визначити тип вторсировини, правильно її відсортувати та здати на перероблення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі