П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зі смаколиками в День подяки: унікальний поїзд-кухня Food Train вирушив у свій перший рейс

Важливо

“Укрзалізниця” відправила у перший рейс унікальний поїзд-кухню. 23 листопада, в День подяки — традиційне американське родинне свято — цей поїзд вирушив з Києва до Харкова та Ізюма. Він має забезпечити їжею українців на територіях із серйозними пошкодженнями мереж.

Про це повідомила пресслужба “Укрзалізниці”.

Потяг попрямував до Харкова та Ізюма в День подяки символічно –  аби смаколиками віддячити тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам.

Також волонтери Save Ukraine передадуть виготовлені на кухні потягу страви мешканцям міст, що потребують забезпечення їжею, — запечену індичку, картоплю і гарбузовий пиріг.

“Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто кожного дня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині. Це медики, поліцейські, працівники ДСНС, саме до них поїде наш поїзд та повезе святкові страви. Також хочу привітати американський народ, з Днем подяки, який сьогодні наповнений ще й додатковим змістом. Ми вдячні вам і всьому демократичному світу за підтримку”, — зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко. 

Нагадаємо, що місяць тому “Укрзалізниця” завершила створення першого у світі унікального поїзда-кухні, який здатен виробляти близько 10 тис. порцій їжі на день в автономному режимі. 

“Так фантастично бачити інновації, які допомагають українцям. Працівники Укрзалізниці — це неймовірні патріоти, які ведуть свою країну через війну, допомагають усіма способами, які тільки можна собі уявити”, – зазначив співзасновник проєкту Говард Баффет. У грудні він планує зробити заїзд на Food Train та пропонувати їжу всім українцям уздовж лінії фронту.

Фото – Укрзалізниця

“Укрзалізниця” та Фонд Говарда Баффета створили Food Train, автономний поїзд-кухню, щоб забезпечити їжею українців на територіях із серйозними пошкодженнями логістичних та електромереж, газо- й водопостачання.

Food Train може автономно працювати 5—7 днів. Поїзд завдовжки майже 150 метрів має генераторний вагон і заправну станцію, вагон-холодильник із морозильною камерою, два вагони з холодною та гарячою кухнею, вагон для персоналу поїзда і кухарів, а також багажний вагон, який вміщує 27 тис. літрів води, з фільтраційною і насосною станцією. Обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача. 

Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром “Укрзалізниці”. Він подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною вже під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів і не тільки.

Раніше BitukMedia розповідало про відкриття на Львівщині першої частини клініки Superhumans Center. Там будуть безкоштовно встановлювати протези – в тому числі біонічні – для українських військових та людей, які постраждали в результаті військових дій. Один з амбасадорів клініки – американський бізнесмен Говард Баффет.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі