Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Мрія дитинства – чоловік створив розкішний курорт у вигляді будиночків на деревах

Важливо

Японець Сатору Кікугава створив розкішний готель Treeful. Він має вигляд будиночку на дереві. Сатору каже – до ідеї підштовхнула масова вирубка місцевих лісів на Борнео.

Про незвичне помешкання розповідає CNN.

Кікугава у дитинстві часто відвідував родинний заміський будинок, і там полюбив природу, а дитячі книжки наштовхнули на мрію про будиночок на дереві. Однак у дитинстві це реалізувати не вдалося.

Під час відпустки на Борнео Кікугава побачив, як місцеві вирубають ліси, щоб висадити там пальмові плантації. Тоді він замислився, що треба створити щось, що буде приносити прибуток, але й збереже довкілля. Так виникла ідея готелю на дереві.

Однак Кікугава не мав жодної ідеї, як побудувати будинок на дереві – він керував компанією Gala, Inc., яка розробляє комп’ютерні ігри. Тож почав вивчати YouTube із цього питання.

Потім Кікугава купив ділянку землі у японській префектурі Окінава і, вибравши дерево, побудував там свій готель.

Чоловік пригадує, що спочатку його мало хто підтримав. Усі сприймали як багатія-дивака, який вигадав собі нові хобі. Але свою підтримку висловила донька Маха.

Вона вивчала економіку й політологію в Університеті Маямі. Каже, батько привив любов до природи з малочку. Тож коли Кікугава відвідав Коста-Ріку й США, щоб подивитися на аналогічні проєкти, Маха була поруч.

Першу конструкцію на дерева – Спіральний будинок – Кікугава закінчив у 2014-му. Курорт відкрився у 2021-му. Зараз там чотири будинки на дереві.

Підлога та стеля готелів зроблені із подрібненої деревини, декор – із каміння частин рослин, які самі упали на землю. Замість садівника на курорті – коза Донна. Вона слідкує, аби трава сильно не розросталася.

Зараз японець домовляється із владою Камбоджі, аби побудувати будинок на дереві у національному парку Пном Кулен. Таким способом хоче запобігти нелегальній вирубці лісів.

Як розповідало BitukMedia, 53-річний американський художник Матт Буа побудував “фантaстичне містечко” із мотлоту у хащах біля міста Кетскілл, штат Нью-Йорк. Зробив він це вручну за допомогою друзів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі