П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Забороняється будь-що робити: в Японії вперше пройшов турнір з розслаблення (ВІДЕО)

Важливо

Перший турнір з розслаблення Space Out Competition пройшов в столиці Японії. За умовами змагання, учасники мали протягом 1.5 години сидіти або лежати практично нерухомо. Це не так просто, як здається.

Про це розповідає сайт зманань.

У конкурсі взяли участь понад 100 учасників. Головна умова турніру – нічого не робити протягом 90 хвилин. Дискваліфікувати могли за розмови, сміх і навіть за заплющені очі, тобто дрімати не можна, а також думати про щось надто емоційне.

Чемпіонат провели просто неба. Переможця визначали за пульсом — впродовж змагання він мав бути низьким, але при цьому стабільним. За цим стежили організатори, які заміряли у людей частоту серцебиття кожні 15 хвилин.

Зазначається, що для японців, які звикли багато працювати чи кудись бігти у справах, нічого не робити 1.5 години — справжнє катування.

Зрештою турнір виграли троє людей — учасники танцювального колективу “Кедагоро”.

Це в Токіо Space-Out Competition провели вперше, а от у Південній Кореї турнір проводиться ще з 2014-го. Автор ідеї — місцева художниця Вупсіанг (Woopsyang), яка вважає, що подібне змагання допомагає боротися з вигорянням.

Турніри проходять щороку та з кожним роком залучають дедалі більше учасників. Окрім Південної Кореї та Японії, змагання проводили у Нідерландах, Китаї та на Тайвані.

Раніше BitukMedia роповідало про чемпіонат з лінощів в Чорногорії. Переможцем змагання стає той, хто зможе довше за інших лежати, нічого не роблячи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі