П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Дубаї встановили гніздо для людей та голубів

Важливо

Архітектор Ахмад Алкаттан створив у Дубаї, ОАЕ, конструкції, які надають прихисток як людям, так і голубам. Каже – там можуть “вилупитися” нові ідеї. Так і назвав своє творіння – Designest.

Про це повідомляє CNN.

Designest мають вигляд довгастих структур. Нагорі знаходяться отвори для голубів, а внизу – три аркоподібні входи для людей. Частини для людей і птахів розділені. Фекалії птахів збирають і будуть використовувати як добриво.

Алкаттан, родом із Сирії, створив свої конструкції для Dubai Design Week і отримав першу премію від комісії, яка оцінювала об’єкти для міського простору.

“Конкурс пропонував створити місце для створення тіні, де можна було б зібратися групою та місце, яке стало б зоною відпочинку. Але мене завжди цікавило питання – чому все повинно бути орієнтовано на людину?”, – каже Алкаттан.

Конструкції створені із пластика рослинного походження, порошка із деревини і піску із застосування технології 3D-друку.

Як розповідало BitukMedia, 42-річна Рейчел Розенкрантц із американського штатут Роуд-Айленд виготовляє гітари із природних матеріалів, як то міцелій грибів чи риб’яча шкіра. Мріяла стати лютьє з юності, але їй відмовили у навчанні. Тож зараз винаходить нові шляхи самостійно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі