Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські полярники показали самицю леопарда, яка полює на дитинчат пінгвінів (ВІДЕО)

Важливо

Полярники з дослідницької станції Академік Вернадський під час виїзду зустріли на крижині самицю морського леопарда. Ця тварина – один з головних хижаків Антарктики: полює на пінгвінів та тюленів (насамперед дитинчат), хоча і сама належить до родини тюленевих.

Про це розповідає Національний антарктичний науковий центр.

“Щороку навесні (це коли в Україні осінь) на наш острів повертаються тисячі субантарктичних пінгвінів. Тут вони будують гнізда, відкладають яйця та “народжують” малюків. Звісно, такі великі скупчення пінгвінів приваблюють сюди й морських леопардів”, – пишуть полярники у Facebook.

За словами біолога 28-ї УАЕ Вадима Ткаченка, зараз біля острова постійно “пасуться” дві самиці леопардів.

Ці тварини є одинаками, тож побачити їх удвох можна хіба що в шлюбний період. В інший же час вони не потребують товариства.

Як і інші тюлені, морські леопарди є пагофілами – тобто їхнє життя тісно пов’язане з морським льодом. Вони багато часу проводять на плавучих крижинах, де відпочивають, народжують, годують малечу.

У вільний від полювання час морські леопарди полюбляють відпочити на крижинах в довколишній акваторії. Якраз одна з леопардок і потрапила на відео біолога 28-ї УАЕ Тараса Перетятка та в об’єктив камери біолога Сергія Глотова. Світлини були зроблені в районі “Вернадського” в різний час за вже понад півторарічну роботу Сергія в Антарктиці.

Як прозповідало раніше BitukMedia, українські полярники показали чорнично-рожевого небо над Антарктидою на світанку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі