Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Солідна колекція – університет зібрав найбільшу кількість заспиртованих змій у світі

Важливо

Університет штату Мічиган став світовим рекодсменом за кількістю експонатів заспиртованих змій у своєму музеї – близько 70 тис. Однак, колекція не доступна для загального огляду.

Про це повідомляє New York Post.

Університет штату Орегон нещодавно подарував Музею зоології університету 45 тис. екземплярів рептилій і амфібій. Понад 30 тис. з них – змії.

Науковці музею ще не каталогізували поадрунок повністю, але припускають, що у них зараз 65-70 тис. зміїв, які лежать в етанолі, пише АР. Однак показувати рептилій відвідувачам не планують.

“Це просто Різдво якесь”, – прокоментував подарунок один зі студентів університету Мічигана Ендрю Хюр.

Науковці ж кажуть, колекцію збирали 50 років і вона важлива. Наприклад, може дати розуміння того, як певні хвороби поширюються серед змій. Також дає розуміння того, що відбувається у екосистемі, як формуються нові види. І навіть чому життя на планеті таке, яким воно є.

Як розповідало BitukMedia, до техаського зоопарку повернувся унікальний представник плазунів з біцефалією. Панчо та Лефті, як називають двоголового щурячого полоза, вилікувалися від травми, отриманої понад два роки тому. Бути змією з двома мізками не просто.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі