Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Усе починалося, як веселощі – школяр створив мило, яке може запобігати раку шкіри

Важливо

Американський школяр 14-річний Хеман Бекеле зі штату Вірджинія створив мило, яке може запобігати раку шкіри. Наявні в ньому речовини стимулюють природний процес боротьби із раковими клітинами. За це отримав $25 тис.

Про це розповідає New York Post.

Все почалося з того, що учень Вудсонської школи імені Вілберта Такера почав вивчати дендритні клітини, які допомагають імунній системі атакувати ракові клітини.

У своєму милі він використав, серед інших інгредієнтів, саліцилову кислоту, гліколеву кислоту та третиноїн. Таке мило стимулює дендритні клітини, каже хлопець. Найскладнішим завданням було, аби все це трималося купи. За основу для мила Хеман взяв зволожувач, кокосову олію та органічне масло ши.

У розробках хлопцеві допомагали Дебора Ізабель, фахівець із розробки продукту міжнародної хімічної корпорації 3M, та дослідники Університету Вірджинії.

Ерік Вітмен, медичний директор Atlantic Health System Cancer Care у Нью-Джерсі, сказав, що винахід Бекеле є “цікавим підходом до створення місцевого імуноактиватора”.

Науковець каже, що треба ще провести клінічні випробування, аби побачити, чи дійсно мило здатне запобігати раку шкіри.

Однак хлопця уже оцінила міжнародна хімічна корпорація 3М. Він переміг серед 10 учасників її конкурсу і отримав $25 тис. Гроші підліток планує витратити на патентування мила, а частину відкласти на коледж.

Як розповідало BitukMedia, група вчених з бразильського федерального університету Мінас-Жерайс розробляє інноваційну вакцину від кокаїнової залежності. Препарат Calixcoca пройшов успішні випробування на тваринах. А вже незабаром вчені проведуть тестування на людях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі