Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пес врятував 17-річного господаря, який переніс інсульт

Важливо

У США собака Аксель врятував 17-річного господаря Габріеля Сілву. В юнака стався інсульт. А однорічний бордер-коллі вчасно розбудив його батьків.

Про це повідомляє Washington Post.

О 5.30 ранку в суботу наприкінці серпня Аксель застрибнув на ліжко батьків юнака і почав їх будити. Дорослим видалася незвичайною поведінка собаки – до цього пес відрізнявся лагідною вдачею. Вони вирішили, що Аксель хоче надвір, і відвели пса на перший поверх.

Проте вихованець не вийшов на вулицю, а кинувся до кімнати їхнього сина Габріеля і почав дряпати двері. Пізніше з’ясувалося, що в такий спосіб собака намагався повідомити про погане самопочуття юнака: раніше він упав на підлогу, але повернувся до кімнати і спробував знову заснути.

Габріель пояснив, що йому важко переміщатися, у нього відібрало праву сторону тіла, а предмети здавалися в кілька разів більшими, ніж зазвичай. За словами батьків, мовлення підлітка було невиразним. Вітчим відвіз хлопця до найближчої лікарні, де з’ясувалося, що Габріель переніс інсульт.

Зараз пацієнт одужує. Габріель навчився писати лівою рукою, до нього повернувся зір. При цьому лікарі вважають, що саме Аксель врятував юного господаря. Якби молодика не госпіталізували протягом кількох годин, він міг би померти. Відтоді Аксель завжди спить у кімнаті хлопця.

Аманда, мати юнака, планує прикріпити медаль до передньої частини нашийника Акселя на честь того, що він зробив для Габріеля.

Габріель та Аксель. Фото – Amanda Tanner

Як розповідало раніше BitukMedia, у селищі неподалік міста Дурбан, Південно-Африканська Республіка (ПАР), безстрашний пес побачив під столом смертоносну змію і попередив про це господиню.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі