Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше український вчитель увійшов до десятки премії Global Teacher Prize

Важливо

До десятки найкращих освітян світу за версією премії Global Teacher Prize вперше потрапив вчитель з України — Артур Пройдаков. Він навчає дітей української мови та літератури.

Про це йдеться на сайті премії.

У вересні BitukMedia вже розповідало про Артура Пройдакова, який разом з іншою вчителькою української мови Людмилою Таболіною потрапив до Top 50 найкращих вчителів планети.

У 2021 році Пройдаков став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Учитель родом з Кадіївки — зараз це окуповане росією місто на Луганщині. Після окупації він працював у Ромнах на Сумщині в державній школі, а потім у київській школі Midgard.

Коли рф вторглася в Україну у 2022 році, Артур Пройдаков організував курси з української мови для переселенців в Івано-Франківській області, безкоштовні вебінари для підготовки дітей до Національного мультипредметного тесту, став автором уроків у Всеукраїнській школі онлайн. Також учитель є виконавчим директором в освітній фундації MriyDiy.

У 2021 році Артур Пройдаков став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Фото – Global Teacher Prize Ukraine

За словами Пройдакова, його місія — це надихати вчителів з усієї України продовжувати бути агентом змін. Він мріє повернутися на Донбас і навчати української мови й літератури там, аби інтегрувати регіон у сучасне життя європейської країни.

“Наші фіналісти приїхали з усіх куточків земної кулі. Від викладання у віддалених містах і селах до міських шкіл, вони виступають за інклюзивність і права дитини, інтегрують мігрантів у класи та виховують здібності та впевненість своїх учнів. Усі вони є борцями за зміни”, — так описують фіналістів на сайті премії Global Teacher Prize.

8 листопада в Парижі на конференції ЮНЕСКО організатори оголосять ім’я головного переможця, який окрім світового визнання отримає ще й $ 1 000 000 на реалізацію освітнього проєкту.

Як розповідало раніше BitukMedia, Національний рекорд в номінації “Наймолодший українець, який здобув найбільшу кількість дипломів про вищу освіту в Україні”, зареєстрували в Києві. Рекордсменом став 24-річний Євгеній Нотевський.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі