Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Єдина у світі – українська науковиця отримала престижну премію з математики

Важливо

Українська науковиця Катерина Пожарська отримала престижну наукову премію із математики – Joseph F. Traub Information-Based Complexity Young Researcher Award 2023. Дослідження Катерини допомагають навчати штучний інтелект. Премію щороку вручають лише одному наковцю у світі, який молодший від 35 років.

Про це повідомляє факультету інформаційних технологій і математики ВНУ ім. Лесі Українки у Facebook.

Пожарська є випускницею Волинського національного університету імені Лесі Українки. Зараз є науковим співробітником відділу теорії функцій Інституту математики Національної академії наук України. 

Також вона иконує постдокторське дослідження у місті Хемніц, Німеччина, завдяки стипендії фонду Гумбольдта. Разом з колегами досліджує сучасні проблеми теорії наближень і займається розробкою алгоритмів для зменшення інформаційної складності. Ці дослідження сприяють машинному навчанню.

Нагорода становить $1000 та передбачає пам’ятну табличку.

Як розповідало BitukMedia, 10-річний Денис Косарук із села Мстишин на Волині став чемпіоном Всесвітній олімпіаді з ментальної арифметики у Молдові у своїй віковій категорії. Участь у ній взяли 230 дітей з 18 країн світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі