П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школяр з Волині переміг на Всесвітній олімпіаді з ментальної арифметики

Важливо

10-річний Денис Косарук із села Мстишин на Волині став чемпіоном Всесвітній олімпіаді з ментальної арифметики у Молдові у своїй віковій категорії. Участь у ній взяли 230 дітей з 18 країн світу.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Oлімпіада відбулася у містечку Бульбоака у Молдові. Денис отримав кубок чемпіона і перше місце у віковій категорії 9-14 років. Саме кубок чемпіона вважається найбільшою нагородою на цій олімпіаді, він передує інший призовим місцям.

Ментальна арефметика – це спосіб розв’язування задач та прикладів подумки. Учасникам давало 100 прикладів і 8 хв на виконання. Бали нараховували за точність та швидкість.

Денис навчається у п’ятому класі Мстишинської гімназії. Крім того, понад півтора роки відвідує приватну школу, яка спеціалізується на ментальній арифметиці.

“Він займається всього півтора роки в той час, як деякі учасники мають за плечима чотири, а то й шість років навчання з ментальної арифметики. Це вражаючий результат, якому ми надзвичайно раді”, – каже мати хлопчика, Вікторія Косарук. Сам Денис каже, що хоче стати програмістом.

На Всесвітній олімпіаді з ментальної арифметики від Волині брали участь 14 дітей.

Як розповідало BitukMedia, вчителі української мови та літератури Людмила Таболіна та Артур Пройдаков увійшли до 50 найкращих вчителів планети за версією Global Teacher Prize 2023. Обоє викладачів відчули на собі наслідки війни із росією.




Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі