Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В українських школах планують навчати дітей керувати дронами

Важливо

Включити до шкільної програми керування дронами планує Міністерство освіти і науки України. Відомство оновить методики викладання предмету “Захист України”, додавши викладання основ тактичного мислення і розуміння простору.

Про це повідомляє Армія.інформ.

Очікується, що після курсу кожен учень “буде мати базові навички та зможе свідомо обрати військову або цивільну спеціальність з керування, вироблення, конструювання чи модернізації дронів”.

“Ми започаткували з партнерами такий проєкт з забезпечення та навчання вчителів “Захисту України” FPV БПЛА дронами. Ба більше, декілька шкіл отримали дрони, а представники шкіл пройшли дводенний курс від військового інструктора та навчились основ володіння цією сучасною технікою”, –  каже генерал-майор Олександр Нестеренко.

З 2020 року в українських школах змінили назву предмета із “Захист Вітчизни”, який є обов’язковий у 10-11 класах, на “Захист України”.

Після початку повномасштабної війни значення цього предмету переосмислили. Передусім, посилили військово-патріотичну складову і доповнили програму інформацією про сучасну російсько-українську війну та її героїв. Також переглянули та доповнили теми розділів з вогневої підготовки, домедичної допомоги та цивільного захисту. Окрім того, МОН планувало окремим блоком додати вивчення мінної безпеки.

Як розповідало раніше BitukMedia, Україна отримала від Пентагону 3D-принтери промислового рівня. Потужні машини дозволять друкувати деталі для дронів просто на передовій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі