Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Литві робот-художник створив величезний мурал на підтримку України

Важливо

Унікальний робот-мураліст Альберт створив фреску Унікальний робот-мураліст Альберт створив фреску Nezlamna/Unbreakable, присвячену Україні. Полотно на набережній у столиці Литви Вільнюсі має площу у кілька сотень квадратних метрів.

Про це повідомив сайт  Уряду Литви.

Мурал відтворює роботу фотографині Олени Титаренко, на якій зображена зображена українська волонтерка з Запоріжжя Тетяна Дроботя. Світлину зроили на острові Хортиця через тиждень після підриву Каховської ГЕС.

Робот Альберт намалював фреску під акомпанемент концерту українсько-литовського тріо “Ансамбль Марини Пилипенко”. Неофреска знаходиться на видному місці на набережній за адресою вулиця Юозапавічяуса, 9.

Nezlamna — спільний проєкт творців з Литви, України та Естонії. Вона присвячена незламній рішучості українського народу та нематеріальній культурній спадщині, яка об’єднує народи.

Як повідомляло BitukMedia, мурал із зображенням Миколи Яковченка в образі козака Шевчика з’явився на одній з багатоповерхівок у Прилуках на Чернігівщині. Так вирішили вшанувати 123 річницю від дня народження видатного земляка, українського актора театру та кіно на характерних ролях. Сучасники називали його найнароднішим серед заслужених і найзаслуженішим серед народних.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі