Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жижик, Шторм і Сокіл – школярі заходилися допомагати Нацгвардії і зібрали 45 тис. грн

Важливо

Троє луцьких школярів Дмитро Александров “Жижик”, Сергій Доренко “Шторм” і Артем Самчук “Сокiл” утворили волонтерський загін “Гвардія “Воля“. Вони допомагають місцевим нацгвардійцям та збирають гроші для оборонців України.

Про юних волонтерів розповідає Суспільне.

Хлопці долучилися до оборони міста з перших днів повномасштабного вторгнення. Спочатку у дворі своїми силами побудували блок-пост. Потім познайомилися із нацгвардійцями, які патрулювали місто, і попросилися у патрулі.

Спершу бійці до ініціативи школярів поставилися скептично. Потім були ситуації, що вони виявляли “мітки”, фотографували і скидали патрульним. Це допомагало затримувати злочинців.

“Вони хоч і малі, але у них таке велике бажання допомагати”, – каже нацгвардієць Іван.

Зараз школярі несуть свою варту разом із дворовими собаками.

“Гільза відганяє інших собак, Куций завжди гарчить і ганяє п’яних, а Босик у нас знає багато команд”, — розповідає Сергій “Шторм”.

Діти також займаються збором коштів для військових – зібрали  43 тис. грн. Частину коштів передали у Фонд Сергія Притули, решту — іншим волонтерам.

Усі троє мріють долучитися до українського війська. Дмитро “Жижик” уже обрав собі спеціальність – хоче стати фронтовим медиком.

Як повідомляло BitukMedia, 9-річного волонтера із Городоччини на Львівщині Юрія Напору нагородили грамотою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Хлопчик влаштовує благодійні концерти, і зібрав на них 3 млн грн для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі