Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До програми Олімпіади-2028 додадуть п’ять нових видів спорту

Важливо

П’ять нових видів спорту додадуть до програми літньої Олімпіади 2028 року в Лос-Анджелесі. Про це розповів голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Нові дисципліни дуже популярні у Сполучених Штатах.

Про це йдеться на офіційному сайті організації.

2028 року будуть розіграні медалі зі сквошу, лакросу, бейсболу, крикету та флаг-футболу, який є варіацією американської версії гри. Як пояснили в МОК, рішення вмотивовано підвищенням локального інтересу до Олімпійських ігор з боку аудиторії у США.

Атлети вперше змагатимуться зі сквошу та флаг-футболу. Раніше бейсбол та софтбол, крикет і лакрос вже входили до програм деяких Олімпіад, проте вони ніколи не ставали постійними видами спорту на Іграх.

Олімпійське “золото” з бейсболу розіграють всьоме в історії. Софтбол досі був представлений лише на одній Олімпіаді — 2020 року в Токіо. Тоді змагання жіночих команд виграла Японія.

Змагання з лакросу востаннє проводили на рівні Олімпіади у 1948 році. Тоді Велика Британія та США звели виставковий матч до нічиєї — 5:5.

Найбільша перерва — в змагань з крикету: востаннє вони проходили 128 років тому. А останній турнір у цьому виді спорту відбувся у 1900 році, коли “золото” здобула Велика Британія.

Також МОК ухвалили рішення про включення ще однієї літньої дисципліни як постійної. Тепер на Іграх відбуватимуться змагання з “пляжного спринту у веслуванні”.

Офіційно затвердити включення згаданих видів спорту до програми Олімпійських ігор 2028 року мають на другий день сесії МОК в Мумбаї (Індія) у понеділок, 16 жовтня.

Нагадаємо, 34-а річна Олімпіада пройде 2028 року в Лос-Анджелесі.

Як розповідало раніше BitukMedia, українська збірна глухих футболістів вперше виграла світовий чемпіонат.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі