Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Новозеландець стрибнув з моста 941 раз за добу та встановив світовий рекорд

Важливо

Житель Нової Зеландії встановив новий незвичайний світовий рекорд. За добу він здійснив 941 стрибок. Призові гроші чоловік пожертвував на допомогу людям з порушеннями ментального здоров’я.

Про це повідомляє телеканал ABC News.

41-річний Майк Херд встановив світовий рекорд з банджі-джампінгу. Він стрибав з оклендського мосту Харбор-Брідж протягом 24 годин.

Це не перше досягнення новозеландця — 2017-го спортсмен-екстремал робив те саме, але тоді зробив на 500 стрибків менше.

Попередній рекорд з банджі-джампінгу належав французу Франсуа-Марі Дібону. Повідомляють, що у 2022 році в Шотландії спортсмен здійснив за добу 765 стрибків.

За своє досягнення Майк Херд отримав 8,6 тис. новозеландських доларів (8,1 тис. доларів США). Ці гроші новозеландець направив на благодійність для допомоги людям з порушеннями ментального здоров’я.

В Книзі рекордів Гіннеса ще не з’явилося досягнення Херда, але сам рекордсмен заявив, що він на “вершині світу, незважаючи на те, що майже 1000 разів стрибав у прірву”.

Херд зізнався, що цей експеримент виснажив його, час від часу відчував щось на кшталт морської хвороби, але намагався не звертати на це увагу і просто продовжував стрибати. Щоправда, минулого разу, зазначив він, встановити рекорд було складніше, тому до нової спроби він готувався ретельніше і особливо зосередився на своєму психічному здоров’ї. “Я зрозумів, що це була справжня ментальна битва. Мені потрібно було попрацювати над своїми думками, своїм психічним здоров’ям, і за цим я провів останні кілька років”, – сказав він.

Херд додав, що кожен може стати рекордсменом, головне — робота над собою. “Якщо ви дійсно працюєте над собою і робите це усвідомлено, то у вас все вийде”.

Раніше BitukMedia розповідало про 104-річну Дороті Хоффнер. Близько тижня тому вона зістрибнула з парашутом з висоти 4,1 тис. метрів. Жінка мріяла встановити світовий рекорд. На жаль, вона не дожила до візиту представників Книги рекордів Гіннеса для уточнення інформації і померла 11 жовтня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі