Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські полярники показали новонароджених тюленят Ведделла

Важливо

Біля станції “Академік Вернадський” продовжують народжуватися тюленята. Поки полярники нарахували 5 новонароджених. Серед них й перша дівчинка. Всі новонароджені разом з мамами перебувають на сусідньому острові Вінтер.

Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.

Науковці поки знають стать лише трьох тюленів Ведделла: два хлопчики та дівчинка. До двох інших матері поки не підпускають.

Не бракує поблизу острову й тюленів-залицяльників. “Самиці Ведделла можуть завагітніти вже на другий місяць після пологів, тож самці не зволікають. Правда, в такому випадку запліднена яйцеклітина не розвивається протягом ще двох місяців, щоб організм самиці відновився перед новою вагітністю”, – пояснює біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко. Тож самці вичікують самиць під водою біля лунок і постійно співають, щоб привернути увагу.

Як пояснили науковці з “Вернадського”, вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців. Кожна може привести у світ тільки одного тюленя вагою до 30 кг. Але він швидко росте і за кілька місяців його вага сягає 400 кг.

Впродовж 7 тижнів мати вигодовує дитя молоком, а потім молоді особини починають самостійне життя. А живуть тюлені Ведделла відносно довго – близько 20 років.

Фото – Сергій Глотов/ Національний антарктичний науковий центр

Як розповідало раніше BatukMedia, днями неподалік станції “Академік Вернадський”, на сусідньому острові Вінтер, народилося перше цього року тюленятко Ведделла. Це – хлопчик. Його назвали Анвер.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі