Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Хвиля Джимні”: 796 позашляховиків встановили новий рекорд Гіннеса (ВІДЕО)

Важливо

На виставці Jimny Gathering 2023 у Кларенсі, що у Південній Африці, зафіксовано новий рекорд Книги Гіннеса. Рекордсменами стали 796 позашляховиків Suzuki Jimny, власники яких одночасно увімкнули фари автомобілів на 5 секунд.

Про це розповідає сайт Книги рекордів.

Сотні власників Suzuki Jimny наприкінці вересня зібралися на фермі поблизу Кларенса, аби взяти участь у найбільшому в історії фестивалі Suzuki.

В присутності Хісанорі Мацусіма, провідного автодизайнера японської корпорації, південноафриканські шанувальники позашляховиків встановили рекорд, який зафіксували представники Книги рекордів Гіннеса.

Всі автомобілі учасників вишикувались рівними рядами на рівній ділянці савани. До власників Jimny приєдналися власники моделей SJ, LJ та Samurai. І 796 машин одночасно увімкнули фари.

Для шанувальників японських позашляховиків включення фар – це не лише необхідність висвітлити проїжджу частину перед собою. Водії таких авто в Південній Африці вітають один одного на дорозі, блимаючи фарами.

Ця традиція виникла на початку 1980-х, коли у ПАР з’явилися перші японські машини типу 4×4. Спочатку світло фар було сигналом, що водій готовий надати допомогу тому, хто має такий самий автомобіль. Вітати один одного в такий спосіб стало настільки популярним, що явище дістало назву – “хвиля Джимні”.
Згодом це стало своєрідним паролем для шанувальників японських позашляховиків. Деякі додають до миготіння жест вітання – піднімають один або два пальці від керма, але цей рух не можна побачити, якщо скло затоноване, тому основним знаком залишається світло фар.

Окрім спроби встановити рекорд Гіннесса, відвідувачі Jimny Gathering змогли взяти участь у заїзді бездоріжжям через гори Малуті в національному парку Золоті Ворота Хайлендс. Також Suzuki організувала на міській площі Кларенсу музичний фестиваль за участю південноафриканських гуртів та ді-джеїв. Учасників шоу пригощали стравами місцевої кухні.

Як розповідало раніше BitukMedia, одразу 219 собак переглянули анімаційну стрічку “Щенячий патруль: Мегафільм” у парку Гріффіт (Лос-Анджелес). Це новий світовий рекорд за кількістю чотирилапих на кінопоказі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі