П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Просто космос – у рекордному годиннику використали 12 метеоритів (ВІДЕО)

Важливо

Швейцарський бренд Louis Moinet створив годинник Cosmopolis, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса. На його циферблаті години позначають шматочки метеориту із космосу. Він коштує $246,9 тис.

Про це Книга рекордів повідомила в Instagram.

На циферблаті розмістили шматочки космічних каменів із Місяця, Марса (на Землю потрапляє півтонни матеріалів із Марса в рік), астероїдів та із метеоритного дощу над Мехіко.

Кожен метеорит, встановлений у годинник, має сертифікат від Метеоритного товариства, неприбуткової наукової організації, яка досліджує метеорити уже 90 років. Кожен метеорит, встановлений у годинник, описують як дуже рідкісний і цінний.

@guinnessworldrecords

Most meteorite inserts in a watch ⌚☄️ 12 by Les Ateliers Louis Moinet S.A.🇨🇭 #watch #watches #meteor #geology #guinnessworldrecords

♬ original sound – Guinness World Records

Великою складністю було вирізати шматочки метеоритів, адже кожен із них має різну крихкість.

Сам годинник являє собою 18-каратний корпус із рожевого золота діаметром сорок міліметрів на чорному браслеті.

Жан-Марі Шаллер, власник і креативний директор Louis Moinet, описує Cosmopolis як “мікрокосм макрокосму”.

Як розповідало BitukMedia, ще у ХІХ столітті археологи відкопали у Швейцарії серед інших артефактів наконечник стріли бронзової доби. Сучасні фахівці на сучасному обладнанні повторно вивчили давні археологічні знахідки. Виявилося, що наконечник стріли міг бути викуваний з метеориту, що впав на Землю 3 тисячі років тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі