Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Професорка КНУ ім Т. Шевченка Олександра Кармаза претендує на посаду судді КСУ

Важливо

Докторка юридичних наук, професорка КНУ ім.Т.Шевченка Олександра Кармаза стала першою, хто претендує на посаду судді Конституційного Суду України. Зараз вона є членом Центральної виборчої комісії.

Про це повідомляє сайт Судово-юридичної газети.

Олександра Кармаза є викладачем Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Також є професоркою приватного, публічного права та предиктивного правосуддя Університету штучного інтелекту та цифровізації.

Членом ЦВК Олександра Кармаза обрана з 2019 року. Верховна Рада України призначила її за поданням Президента України.

Цього разу конкурсний відбір до Конституційного Суду України відбудеться за новими правилами – кандидати проходитимуть попередній фільтр у Дорадчій групі експертів, в якій вирішальний голос мають представники, делеговані Європейською комісією «За демократію через право» та міжнародними організаціями.

Верховна Рада оголосила про початок конкурсного відбору до Конституційного Суду України, остаточно прийом документів завершиться 17 жовтня 2023 року.

Як розповідало BitukMedia, українська науковиця Ольга Онух стане першою в англомовному світі професоркою із дисципліни “українська політика”. Такий напрямок запровадив Манчестерський університет у Британії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі