Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Манчестерський університет першим у світі запровадив дисципліну “українська політика”

Важливо

Українська науковиця Ольга Онух стане першою в англомовному світі професоркою із дисципліни “українська політика”. Такий напрямок запровадив Манчестерський університет у Британії.

Про це повідомляє Британська Рада у Facebook.

Онух є однією із провідних експертів у дослідженнях української політики та суспільства, йдеться у дописі. У 2018 році вона працювала в Україні в якості консультанта над дослідженням культурної дипломатії.

Також під її керівництвом студентка Манчестерського університету Кресида Аркрайт написала науков роботу “Залучення молоді у країнах з молодими демократіями”. Там аналізувалася програма “Активні громадяни”, яку реалізовувала Британська Рада в Україні с протягом 2014-2023 років.

В університеті відзначають, що Онух стала головним експертом із української політики як у Британії, так і закордоном. Вона має досвід роботи з українськими політиками як консультант.

Після початку війни Онух випустила книжку “Ефект Зеленського”. Вона розповідає про роль громадянської національної ідентичності в Україні та як вона вплинула на президента країни Володимира Зеленського.

“Я сподіваюся, що таке рішення – це не просто перший крок, а що воно розпочне тенденцію”, – прокоментувала своє призначення Онух.

Як розповідало BitukMedia, в мережі зʼявився трейлер документального фільму Шона Пенна “Суперсила” про війну в Україні. “Суперсила України полягає в силі її лідера, її народу та, зрештою, її душі”, — йдеться в описі до трейлера. Премʼєра стрічки запланована на 18 вересня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі