Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Народний супутник” – розвідники розповіли про його ефективність після року роботи

Важливо

20 вересня виповнився рівно рік, як українські військові отримали доступ до даних із супутника ICEYE. Саме завдяки йому нещодавно були знищені десантний корабель “Мінськ” та субмарина “Ростов-на-Дону”, а також проведені інші блискучі операції.

Про це повідомляє сайт Головного управління розвідки Міноборони України.

На опублікованих ГУР кадрах помітно, що саме завдяки супутнику вдалося знищити літаки Ту-22МЗ, Іл76/78 та Ту-95МС. Літаки базувалися на аеродромі “Дягилево” у Рязанській обл. росії.

Інший кадр показує, як добре видно пускові установки російських ПВО С300/400 та радіолокатор 92Н6.

“ІCEYE, наприклад, зіграв дуже важливу роль у атаці на Севастопольську бухту 13 вересня 2023 року, коли були знищені російський десантний корабель “мінск” і підводний човен “ростов на дону””, – пишуть українські розвідники.

ICEYE використовує технологію SAR. Він може надавати зображення ділянок Землі з високою роздільною здатністю вдень, вночі та через хмари.

“Фонд Притули” придбав за донати українців можливість користуватися базою даних супутника у серпні минулого року. У травні цього року у ГУР повідомляли, що супуник допоміг знищити російської техніки на мільярди доларів.

Як повідомляло BitukMedia, Україна отримала від Пентагону 3D-принтери промислового рівня. Потужні машини дозволять друкувати деталі для дронів просто на передовій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі