Субота, 18 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не надавала значення – лікарі вирізали у школярки пухлину вагою 10 кг

Важливо

Хірурги Київської обласної дитячої лікарні вирізали у 13-річної дівчинки дермоїдну кісту яєчника вагою майже 10 кг. Дівчинка проживала разом з бабусею і не надавала значення збільшенню свого живота.

Про це лікарня повідомила у Facebook.

Дівчинка у лікарню потрапила, коли вдарилася животом і відчула різкий біль, який поступово посилювався. У школярки діагностували розлитий перитоніт, і провели операцію.

У очеревиній порожнині дівчинки виявили волосся, жили та жир. Також там була пухлина правого яєчника до 20 см в діаметрі із пошкодженими оболонками. Її видалили.

Лікарні пояснюють, що дермоїдна кіста яєчника – це утворенням тканини яєчника, що оточене капсулою з гладкими товстими стінками, заповнене вмістом слизової консистенції. Усередині кісти знаходяться включення різної природи.

“Оперативне втручання пройшло успішно, за декілька днів дівчинка поїхала додому, «скинувши» в лікарні близько 10 кг ваги та пообіцявши в майбутньому запросити всю операційну бригаду на своє весілля”, – кажуть лікарі.

Як розповідало BitukMedia, лікарі-гематологи клініки “Охматдит” зробили трансплантацію кісткового мозку однорічному Дмитру. Хлопчик страждає на важку хворобу обміну речовин – синдром Гурлер. Донорський матеріал доправили до України із США за 42 години.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі