Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стояла на заваді – будівельники пошкодили Велику китайську стіну екскаватором

Важливо

Китайська влада заарештувала 38-річного чоловіка на прізвище Чжен і 55-річну жінку Вонґ, які пошкодили Велику китайську стіну за допомогою екскаватора. Зловмисники працювали на будівництві поруч і вирішили, що так прокладуть собі коротший маршрут.

Про це повідомляє China Daily.

Місцева поліція розповідає, що наприкінці серпня отримала повідомлення про те, що хтось пошкодив секцію №33, збудованої за часів династії Мін (правила 1368-1644). Споруда саме цієї епохи найкраще збереглася до нашого часу.

Приїхавши на місце, поліція виявила, що дійсно – частина стіни зруйнована, а через діру веде ґрунтовка до сусіднього повіту Хорінгер. Там і затримали двох підозрюваних.

Як стало відомо, Чжен і Вонґ були підрядниками на будівництві поруч із Великим муром. Об’їжджати пам’ятку історії було надто довго, тож вони проробили у ній отвір за допомогою екскаватора.

Місцева влада уже заявила, що зловмисники завдали непоправної шкоди історичній пам’ятці. Їх звинувачують у пошкодженні культурної реліквії.

Як розповідало BitukMedia, Велика китайська стіна допомагала китайцям ховатись від принцес-воїнів. Йдеться про жінок з народу хунну. Ці кочівники практично нічого після себе не залишили. Але нове дослідження міжнародної групи істориків виявило незвичайну структуру влади в імперії хунну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі