Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Щасливий, бо живий: у чоловіка двічі за 5 хвилин влучила блискавка

Важливо

В жителя Китаю двічі за п’ять хвилин влучила блискавка, але він вижив. Чоловік отримав опіки третього ступеня. Медики оцінюють його стан як стабільний.

Про це повідомляє Oddity Central.

Цей китаєць може вважати себе надзвичайно щасливим – він залишився живим після того, як у нього двічі влучила блискавка. Між ударами не минуло і 5 хвилин.

Йдеться про інцидент, що стався під час грози у липні. Лю Нань разом з дружиною та дітьми був на вулиці поблизу свого будинку у місті Цзуньї (провінція Гуйчжоу), коли до нього вдарила блискавка. Чоловік знепритомнів.

Щойно Лю прийшов до тями, як знову побачив яскраве біле світло і отримав нокаут, навіть не встигнувши підвестися. Між першим та другим ударами пройшло менше п’яти хвилин, стверджує китаєць.

Швидка допомога доправила потерпілого до лікарні. Медики підтвердили подвійне влучання блискавки. Лю діагностували опіки третього ступеня стоп, попереку та сідниць.

Минув місяць, а чоловік досі продовжує лікування: його опіки досі не загоїлися. Разом з тим, медики оцінюють стан потерпілого як стабільний.

Імовірність того, що людину протягом життя вразить блискавка, становить приблизно 1 до 15 300. Це достатньо низький показник, ніж може здатись. А шанси на подвійне влучання взагалі мізерні. Існує причина, чому кажуть, що блискавка ніколи не б’є в одне й те саме місце двічі, але іноді трапляються неймовірні речі й історія цього чоловіка – доказ цьому.

Як розповідало раніше BitukMedia, житель американського штату Аризона зумів реанімувати доньку, серце якої зупинилося після удару блискавки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі