Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Паралізований пес 11 років жив у притулку – тепер знайшов родину

Важливо

Паралізований собака із кличкою Ворд 11 років жив у притулку для тварин у американському місті  Чаттануза. Нещодавно його взяла до себе терапевтка Келлін Мерфі. Завдяки їй пес навчився махати хвостом.

Про це розповідає Washington Post.

Ще щеням Ворд (так його прозвали співробітники притулку) потрапив в аварію – його на дорозі збила машина. Він частково втратив здатність рухатися. Аби врятуватися, він заповз під припарковане авто. Там його, замурзаного у краплі мастила, і знайшли згодом.

У притулку з’ясували, що у пса травмований спинний мозок, через що він не може пересувати задні лапи і виляти хвостом. У притулку псу підібрали інвалідний візок.

Ворда возили на сеанси фізіотерапії до місцевої ветклініки. Псу подобалося бігати по біговій доріжці і скляному резервуарі, який заповнюється водою. З часом помітили, що він став сильнішим і навіть намагається рухати своїми задніми лапами, коли біжить.

Одна з улюблених вправ Ворда – біг у воді. Фото: Matt Murphy

Так Ворда внесли у список для адопції, але він нікого не цікавив 11 років. Цього року 11 липня Келлін Мерфі, яка працює асистенткою фізіотерапевта, відвідала захід для тих, хто хоче взяти тварини з притулку. І жінка була вражена Вордом.

Фото: Kellyn Murphy

На той час Келлін уже мала трьох собак, але вони добре порозумілися із Вордом. Жінка почала обережно проводити для Ворда сеанси розтягування, продовжила возити його на гідротерапію і купила йому новий візок, який дещо модифікувала.

Менш ніж за два тижні вона побачила, що пес почав махати хвостом. Після того, як Келлі принесла додому кошеня, Ворд почав робити це навіть частіше.

Фото: McKamey Animal Center

“Відтоді він помахав хвостом принаймні п’ять-шість разів, і я сподіваюся, що так і надалі буде, коли він стане сильнішим”, – каже жінка. Також вона додала, що пес навіть самостійно зробив два кроки, спираючись на рамку ходунків.

Келлін сподівається, що Ворд стане собакою-терапевтом, зможе відвідувати дорослих і дітей, які борються з проблемами пересування.

Як повідомляло BitukMedia, згідно з новим дослідженням, мозок собак виявляє більшу чутливість до мовлення, спрямованого саме на них, ніж до мовлення, спрямованого на дорослих. А особливо якщо говорять жінки. В ході експерименту угорські дослідники виявили разючу подібність між мозком немовлят та собак під час обробки мовлення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі