П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тисячі людей залишились без електрики через хижого птаха і рибину

Важливо

У США скопа впустила рибину на лінію електропередач і залишила без світла майже дві тисячі жителів штату Нью-Джерсі. Служби усунули несправності лише за кілька годин.

Про це пише The Guardian.

Аварійні служби виїхали на місце інциденту за заявкою про відключення електроенергії.

Фахівці Jersey Central Power & Light з’ясували, що рибина впала прямісінько на трансформатор лінії електропередач та змістила котушки. Кажуть, що зловмисника впізнали за слідами пазурів на рибі – підозра впала на недолугу скопу, що не донесла здобич до гнізда.

За даними компанії, це призвело до знеструмлення близько 2 тис людей. У той час як тварини іноді можуть стати причиною відключення електроенергії, “риби не входять до списку частих порушників”, сказав представник компанії. “І наш співчуття скопі, тому що якщо ви коли-небудь впускали свій ріжок морозива на ярмарку, ви знаєте це почуття”.

За даними видання, неполадки на лінії електропередач вдалоось усунути за кілька годин.

Раніше скопи (Pandion haliaetus), які здебільшого харчуються рибою, перебували в Нью-Джерсі під загрозою зникнення. Однак в останні роки їхня популяція зросла. За останній рік орнітологи зареєстрували вже 733 гніздові пари цих великих хижих птахів. В Україні скопу занесено до Червоної книги.

В Jersey Central Power & Light заявили, що регулярно інспектують своє обладнання, щоб перевірити, чи не гніздяться там скопи, і за необхідності переміщують їх.

Поліція Сейрвілля, де стався інцидент, дещо глузливо, опублікувала у Facebook фоторобот підозрюваної скопи разом з фотографією риби, яку обізвали Гілліганом. А перед нею стрічка з написом “поліцейську лінію не перетинати”.

Як розповідало раніше BitukMedia, співробітники центру порятунку тварин на британському острові Гернсі опікуються золотою рибкою, яка пережила напад чайки. Рибка плавала у відрі, коли її спробував вполювати голодний птах. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі