Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Місце безпеки і радості” – американське подружжя відкрило в Україні парк для дітей із інвалідністю

Важливо

Американець Едді Вейн разом із дружиною Тетяною інвестував у перший в Україні парк для дітей із інвалідністю. Відкрили його у Львові. Обійшовся він родині у близько $60 тис.

Про це розповідає сайт Львівської міськради.

“Це місце безпеки, радості і відкриттів ми розробили з дружиною Танею для дітей саме з такими діагнозами і типами інвалідності. Саме у Львові ми заклали хороший фундамент для нашої праці в Україні. Цей майданчик нам з дружиною коштував приблизно 60 тисяч доларів”, – каже Едді Вейн.

Парк має площу в 1,1 тис. кв. м. Там знаходяться гойдалки та качелі для дітей на кріслах колісних, велика гірка та розваги для дітей з розладами спектру аутизму, мініфутбольне поле та інші розваги. Парк поділили на дві зони – для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату та дітей з розладами спектру  аутизму.

Покататися на гойдалці діти із аутизмом можуть разом зі своїми візками – їх фіксують на високих кріселках за допомогою пасків безпеки. Ну круговій качелі можна покататися разом із візками.

Також у парку створили сенсорні локації для зорового контакту, щоб викликати у дітей певні асоціації. Є звукові панелі, де можна почути звуки різних інструментів. Також можна погратися кольоровими гумовими іграшками.

Як розповідало BitukMedia, українські розробники з Twigames створють рольову комп’ютерну гру Hollow Home, у якій відтворять історію підлітка в російській окупації. Автори опублікували перший тизер гри.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі