Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Майже $2 млн за згоріле авто: корпус старого гоночного Ferrari знайшов нового власника

Важливо

У США на аукціоні Sothebyʼs за $1,8 млн продали згорілий корпус старого гоночного автомобіля Ferrari. Навіть понівечений уламок цінний своїм родоводом. Припускають, що новий власник захоче “повернути автомобілю стан його славетних днів”.

Про це розповідає Sothebyʼs.

Автомобілі, які сягають на аукціонах астрономічних цін, зазвичай або зберігаються в неймовірному оригінальному стані протягом усього свого життя, або продаються після масштабної та дорогої реставрації. Але бувають й винятки! Іноді автомобіль настільки цінний за своїм концептом, що його можна продати за понад мільйон доларів навіть у вигляді спаленої купи.

Цей Ferrari 500 Mondial Spider Series I використовувався як один з рідкісних чотирициліндрових гоночних автомобілів Ferrari в Італії протягом 1950-х років, а у 1958-му потрапив до Сполучених Штатів. Потім він працював ще сім років, перш ніж розбитися та загорітися в якийсь момент між 1963 та 1965 роками. Добре збережені уламки простояли півстоліття, перш ніж нарешті у серпні цього року з’явитися на торгах, де його було продано за 1,8 млн доларів. Що значно перевищує початкову оцінку від 1,2 до 1,6 млн доларів.

Відомо, що цим автомобілем керував італійський гонщик Франко Кортезе, перший гонщик Ferrari. У 1954 році він посів на ньому 14-е місце в загальному заліку на перегонах в Італії Mille Miglia. Протягом багатьох років Mondial багато разів зазнавав аварій і зрештою постраждав від пожежі.

У 1978 році пошкоджену машину купив колекціонер з США і в такому стані її зберігав. У 2004 році автомобіль знайшли разом з 19 іншими Ferrari, коли ураган зірвав дах із гаражу, де вони зберігалися у Флориді.

Аналітики кажуть, що новий покупець може захотіти відновити автомобіль, щоб він знову міг брати участь у перегонах. За словами аукціоніста Sothebyʼs, знадобиться “повна реставрація, щоб повернути автомобілю стан його славетних днів”, але процес обіцяє бути “дуже корисним”.

Як розповідало раніше BitukMedia, 26-річний італієць із міста Асті їздив на старенькому авто Toyota MR2, яке переробили на копію гоночного авто Ferrari F430. Тепер він потрапить за ґрати.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі