П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Стерновий наказав рухатися попри все – як героїчні українці гребли на човні-драконі

Важливо

Спортсмен Віктор Недашковський із Дубна на Рівнинщині був у команді човна-“дракона”, який тонув на Чемпіонаті Світу в місті Паттая в Таїланді. Каже, капітан команди наказав гребти навіть попри вказівки рятувальників. Таким чином українці зробили те, що не робила ще жодна команда у світі.

Про це Недашковський розповів Суспільному.

На дистанції, де човен затонув, команда мала найбільші шанси здобути призові місця. Але піднявся шквальний вітер, піднялася велика хвиля. З дев’яти човнів — три команди не доїхали до фінішу, пригадує Недашковський.

“Вода прибувала поступово і капітан команди, стерновий, дав чітку вказівку — попри будь-які умови не зупиняємося і рухаємось. Всі чітко виконували це завдання, ніхто не панікував, не вистрибнув і не перевернув човна, хоч ми занурилися по груди. Рятувальники давали вказівки покидати човен, але стерновий наполягав: «Не покидаємо, веслуємо!». Ми тримали баланс, щоб човен не потонув, ми його притримували ногами і продовжували веслувати”, – розповідає він.

Майже три тисячі учасників змагань вийшли до води, щоб подивитися, як веслує українська команда, каже чоловік. Учасники ж чули з боку трибун тільки гул.

“До нас ніхто такого не робив, ми — перші. Зазвичай, човен затоплювало і команди сходили з дистанції. Всі команди супроводжували нас оплесками, всі човни зупинилися й аплодували нам. Нам зарахували шосте місце, бо фінішували у повному складі. Ми вийшли з води — у нас був шок. Ми не очікували такої реакції від інших команд”.

Змагання проходило на дистанції 2 км, але за 200 м від фініша човен нашої команди затопила хвиля від суперників. Однак українці догребли по шию у воді, чим викликали захоплення всього світу.

Як повідомляло BitukMedia, миколаївська плавчиня із інвалідністю Анна Гонтар встановила світовий рекорд із параплавання. Вона пропливла вільним стилем 50 м за  32,55 сек.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі