Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Повстання машин – 3D-принтери почали самовільно друкувати предмети

Важливо

У ніч на 15 серпня багато 3D-принтерів фірми Bambu моделей X1C і P1P почали самовільно друкувати предмети – потай від господарів, вночі. Деякі із них спробували створити предмети власної конструкції.

Про це повідомляє компанія Bambu Lab у своєму блозі.

Пристрої почали працювати некоректно у результаті збою у хмарному сховищі даних, яке забезпечує віддалене керування принтерами. Деякі із принтерів почали друкувати останнє завдання, а деякі почали діяти на власний розсуд. У будь-якому разі, це призвело до перевитрати розхідних матеріалів, а деякі принтери отримали пошкодження.

І це збентежило багатьох користувачів, особливо тому, що принтери увімкнулися і почали працювати вночі.

На “хмарних” серверах сталися два короткочасних вимкнення. Через це система вирішила, що принтери не завершили завдання і повторно надіслала його їм, як тільки сервери відновили роботу.

Компанія перепросила за таку ситуацію. І хоча не гарантує безкоштовного ремонту принтерів, але просить користувачів повідомити, якщо їхня машина стала жертвою такого збою.

Як розповідало BitukMedia, iнженерка-програмістка зі США Міана Віндолл встановила в своє тіло близько 25 мікрочипів. З їх допомогою вона відкриває вхідні двері та керує побутовою електронікою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі