П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Голландець біжить з Амстердама до Києва, щоб купити для України машини швидкої допомоги

Важливо

Нідерландський ультрамарафонець Боас Крахтвейк біжить з Амстердама до Києва, щоб зібрати кошти на благодійність і привернути увагу до війни в Україні. Метою Крахтвейка є збір коштів на закупівлю машин швидкої допомоги.

Про це пише Reuters.

Боас Крахтвейк має намір подолати 2500 км, пробігаючи близько 50 км щодня протягом 50 днів. “Пробігаючи з Амстердама в Україну, ми можемо показати, наскільки близька ця війна насправді. Я сподіваюся привернути увагу людей і зібрати багато грошей”, — сказав марафонець.

Його мета – зібрати кошти на придбання автомобілів швидкої допомоги, які голландська благодійна організація Zeilen van Vrijheid (“Вітрила свободи”) доправить в Україну.

Боас Крахтвейк має намір подолати 2500 км, пробігаючи близько 50 км щодня протягом 50 днів. Фото – Ultra4Ukraine

Разом з 28-річним бігуном також подорожують його менеджер і фотограф. Вони харчуються і сплять в автофургоні. Крахтвейк щодня долає від 40 до 60 км на день – залежно від відстані між містами. В Боаса, який зараз біжить територією Німеччини, ще не було жодних пухирів, повідомив його менеджер телефоном у вівторок.

Марафонець вирушив з Амстердама 22 липня. За цей час від подолав понад 500 км дистанції та зібрав через свій портал Ultra4Ukraine понад 24 тис. євро. Цього майже достатньо для однієї машини швидкої допомоги, яка коштує 30 тис. євро.

Маршрут бігуна лежить через Берлін і Варшаву, а до Києва він планує добігти у вересні.

Так виглядає маршрут нідерландського ультрамарафонця Боаса Крахтвейка з Амстердама до Києва. Зображення – Ultra4Ukraine

“Боас об’єднується з Zeilen Van Vrijheid, голландською некомерційною організацією з українським корінням, яка вже доправила до України понад 150 машин швидкої допомоги, понад 50 автомобілів швидкої допомоги та понад 500 тонн гуманітарної допомоги”, — йдеться на сторінці Ultra4Ukraine.

Фото – Lera Manzovitova

Як розповідало раніше BitukMedia, 39-річний львівянин Володимир Ханас пробіг 45 км спиною вперед вулицями Львова за 5 год. При цьому чоловік своїм маршрутом намалював карту України та тризуб. Таким чином разом із однодумцями збирав 1 млн грн для ЗСУ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі