Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кияни взяли з вулиці щура і вигодували його до величезного розміру

Важливо

Родина Дмитро та Яна Павленки тримають удома пацюка сірого на прізвисько Сквиш. Він важить 955 грам, чим трохи поступається найбільшому відомому пацюку у світі. Тварину подружжя підібрало на вулиці.

Про це повідомляє Київ24.

В одній із ветклінік української столиці пацюк Сквиш отримав відзнаку найбільшого щура України. Його довжина 47 см, а вага – 955 грам.

Подружжя підібрало Сквиша ще мишеням. Тепер Дмитро пішов до війська, а коли повернувся додому, то був здивований, яким великим виріс улюбленець.

У хаті Сквиш від самого початку поводився чемно. Дроти не гриз, вази не перекидав, але ревнував до комп‘ютерної миші й завжди просився аби його почухали, розповідають господарі.

Найбільшими відомими пацюками, до слова, є шерстисті щури босаві, відкриті у 2009-му. Вони важать до 1,5 кг і сягають довжини 81 см.

Як розповідало BitukMedia, тікаючи у дику природу з ферм, колись одомашнені норки здатні заново “відрощувати” мозок. Такий висновок зробили дослідники з Інституту поведінки тварин Макса Планка. Тобто, так званий, ефект одомашнення обротний, принаймні, в норок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі