Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Парижі вперше показали колекцію, створену українськими військовими

Важливо

Перший лейбл у світі від українських військових Cubitus Dei презентував у столиці Франції – Парижі свою першу колекцію Fire of Liberty. Творці надихалися образом жінок-воїтельок.

Про це повідомляє ШоТам.

Колекція Fire of Liberty (“Вогонь свободи”) є благодійною. Над нею працювали волонтери цеху Veteranka на чолі з конструкторкою українських брендів – Ганною Суворкіною із Миколаєва.

До роботи долучилися українські дизайнери із військовим досвідом: Станіслав Бітус, який служить у Нацгвардії України, та учасниця бойових дій, ветеранка-парамедикиня Юлія на псевдо “Куба”. Бренд підтримав Український ветеранський фонд.

“Одяг першої колекції Fire of Liberty говорить одночасно про минуле, про наше сьогодення і про наше майбутнє. Це те, що нас відрізняє від росіян – у них не має минулого, бо вони його вкрали, нема сьогодення, бо вони живуть в брехні, паралельній реальності, відповідно у них нема майбутнього”, – каже “Куба”.

Лінійка представлена 15 моделями прет-а-порте в стилі авангард, що поєднує класичний, фентезі, романтичний стиль. Творці кажуть, що надихалися образом жінки-воїтельки. Тож у своїх костюмах показали уособлення боротьби за життя, за свободу, за творчість навіть під час війни.

Костюми оздоблені стилізованими зображеннями птахів, бавовни та вогню. Особливістю семплів є українські мотиви у вишивці. Станіслав Бітус наголошує, що кожен костюм є ексклюзивом. При цьому творці прагнули відповідати світовим брендам.

Усі охочі можуть придбати перші аксесуари з колекції – брошки «Kolos» за посиланням. Це елемент головного образу колекції (на головній фото новини). Брюки-кльош з елементами вогню, символізують сучасну українську боротьбу, верх образу – це стилізована бавовна, відповідь ворогу, а колос – народження, українське відродження, пояснюють дизайнери.

Гроші з продажу спрямують на реабілітацію поранених військовослужбовиць, яким опікується Veteranka foundation.

Як повідомляло BitukMedia, двоє видатних українців – письменниця Оксана Забужко та режисер й військовослужбовець ЗСУ Олег Сенцов – удостоїлись від Франції орденів Почесного легіону. Нагороди вручив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі