Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пережила “Перебудову”, три революції і п’ятьох президентів – померла настаріша гуска України

Важливо

16 липня на 39-му році життя на Львівщині померла найстаріша гуска України – Ґаґа. Вона була старшою за свого власника – блогера Ореста Зуба.

Про смерть рекордсменки Орест повідомив у Facebook.

“Ґаґа вилупилися з яєчка у далекому 1984 році. Вона старша за мене та пережила усіх мешканців нашого невеличкого сімейного обійстя неподалік Львова, куди після Другої Світової приїхала сімʼя мого дідуся”, – пише блогер.

Таким чином Ґага пам’ятає Радянський Союз, пережила Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. За неї Україна стала незалежною. Гуска “пам’ятає” п’ятьох українських президентів.

Родина уже не живе у дідусевому будинку, за пташкою доглядали сусіди. Ґага протягом останніх років втратила зір, але в теплу пору все рівно виходила на подвір’я та щипала траву. Вона була єдиною господаркою у дворі.

“З Ґаґою відходить ціла епоха. Для нашої сімʼї вона була справжнім символом. Настав її час відійти у пташиний рай. Земля тобі пухом, Ґаґо”, – пише Орест.

Як розповідало BitukMedia, китайський чубатий собака з деформованими задніми лапами отримав звання найпотворнішого пса у світі. Скутер став переможцем щорічного конкурсу, який проводять в рамках ярмарку Сонома-Марін в американському місті Петалума, штат Каліфорнія.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі