Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські лікарі пересадили нирки та печінку від 4-річної дитини

Важливо

Лікарі Охматдиту змогли пересадити обидві нирки та печінку від чотирирічної дитини двом підліткам. А ще в Україні вперше провели трансплантацію серця 6-річній дівчинці.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

Цією трансплантацією вдалося врятувати життя 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області. Він чекав на донорський орган понад 3 роки і жив в Охматдиті. Печінку пересадили 15-річному хлопцю з Кіровоградської області.

Донором для пацієнтів Охматдиту став 4-річний хлопчик з Рівного, якому діагностували смерть мозку. Батьки дитини дали згоду на посмертну пересадку органів, аби подарувати шанс на життя іншим дітям. Світла пам’ять донору та шана його родині.

Сьогодні також стало відомо про те, що в Україні вперше провели трансплантацію серця 6-річній дівчинці. Про це повідомляє Інститут серця при Міністерстві охорони здоровʼя.

“Нове сердечко отримала дівчинка 6 років. Операція пройшла гладко. Дівчинка почувається добре”, — йдеться в повідомленні.

Трансплантацію виконав лікар-кардіохірург, директор Інституту серця МОЗ України Борис Тодуров.

Фото – Telegram/ Міністерство охорони здоров’я України

Як розповідало раніше BitukMedia, львівські лікарі провели пересадку кісткового мозку трирічній дівчинці з Волині. Першу успішну аутологічну трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині у Львові провели у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі