П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У місті Лева успішно провели першу трансплантацію кісткового мозку дитині

Важливо

Львівські лікарі провели пересадку кісткового мозку трирічній дівчинці з Волині. Першу успішну аутологічну трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині у Львові провели у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Про це повідомив керівник клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Роман Кізима.

«Ми успішно виконали першу у Львові аутологічну трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині. Дякуємо нашій маленькій пацієнтці за терплячість, а її сім’ї та усім нашим залученим колегам за довіру до нас. Це чудове завершення грандіозного проекту з Fondazione Rosa Pristina, Soleterre Onlus та БФ “Запорука” та водночас початок нового – ми не зупиняємось, незважаючи на труднощі»,- розповідає Кізима.

Також, заступниця директора Центру Олена Козлова уточнила , що пересадку кісткового мозку провели два тижні тому, але доки не було підтвердження, що клітини прижилися, про цю трансплантацію не повідомляли.

Крім того, вона додала, що мозок прижився, тож перша пересадка кісткового мозку дитині є успішна.

Як раніше повідомляло BitukMedia, у Черкаському онкологічному диспансері відбулася трансплантація кісткового мозку дорослому пацієнту від неродинного донора. Таку процедуру в Україні провели вперше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі