П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розміром із футбольний м’яч – хлопчика врятували від пухлини

Важливо

Львівські лікарі успішно видалили пухлину нирки 9-річному хлопчику на ім’я Шарбель. Новоутворення було розміром із футбольний м’яч і заважало дитині дихати.

Про це у Facebook повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

Шарбель донедавна був абсолютно здоровим, займався карате. Два місяці тому мама помітила, що хлопчику важко дихати. Вирішили перевірити вміст кисню в крові – він виявився занизьким.

Батьки запідозрили пневмонію та серед ночі повезли хлопчика до Лікарні Святого Миколая. Там у Шарбеля виявили нефробластому – один із найпоширеніших видів раку нирки в дітей.

“25-сантиметрова пухлина тиснула на інші внутрішні органи хлопчика та будь-якої миті могла спровокувати ниркову кровотечу. До того ж, нефробластома встигла метастазувати в легені. Права була вже повністю заповнена вторинними пухлинами та зовсім не функціонувала. Ліва ж легеня працювала лише на 50%. Хлопчик був у дуже важкому стані. Йому терміново призначили хіміотерапію”, – розповіли у медзакладі.  

Шарбеля лікували медикаментозно протягом місяця – пухлину нирки вдалося зменшити майже вдвічі, а легені звільнили від метастазів. На сьомий тиждень перебування у лікарні школяра прооперували. Лікарі кажуть, що змогли повністю видалити пухлину, метастазів нема. Зараз Шарбель проходить лікування хіміотерапією.

Як повідомляло BitukMedia, львівськи лікарі видалили із правого ока 11-річної Алевтини дермоїдну кісту. Через новоутворення у дівчинки в оці почало рости волосся.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі