Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські інженери будуватимуть у Франції кораблі для наших прикордонників

Важливо

23 суднобудівльники із Миколаєва вирушили до Франції, аби взяти участь у будівництві п’яти катерів для українських прикордонників. Вони будуть залучені до будівницва суден з нуля.

Про це повідомили на сайті компанії “Нібулон”.

До Франції вирушили трубомонтажники, складальники корпусів, механіки, зварювальники та працівники техпідтримки. Вони будуть задіяні у всіх процесах – від початку складання палуби до пусконалагоджувальних робіт. Як результат, українські спеціалісти зможуть ремонтувати судна в Україні, нам не доведеться звертатися до французьких колег.

Будівництво відбудеться в рамках угоди про кредитування урядом Франції та європейськими банками будівництва французьких катерів на суму 136,5 млн євро. Загалом ДПС має отримати 20 кораблів. Перші три уже спустили на воду. П’ять, які будуватимуть зараз, мають завершити до жовтня 2024-го.

Кораблі мали почати будувати у Миколаєві у лютому 2022-го, але через війну проєкт вирішили перенести до Франції. Катери, які побудують, будуть багатофункціональними. Вони зможуть проводити надання екстреної допомоги на воді, гасіння пожеж, здійснення водолазно-пошукових робіт, очищення вод від забруднень, а також перевозити вантаж до 1,5 т. Також з них можна здійснювати гуманітарне розмінування.

Як повідомляло BitukMedia, благодійний фонд Хвиля’91 разом з Нацгвардією заснували фабрику ударних дронів FPV та школу БпЛА на Одещині. Вони створюють дешеві безпілотники із комплектуючих для “мавіків”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі