Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Двічі герой: боєць Нацгвардії знищив з “Ігли” ракету, що летіла на Київ

Важливо

Бійцю Нацгвардії вдалося знищити з ПЗРК “Ігла-1” російську ракету, яка летіла на столицю. Точний постріл здійснив солдат зенітного ракетно-артилерійського дивізіону бригади “Буревій” з позивним “Покемон”. Перед цим 9 травня він збив під Києвом ракету Х-55.

Про це повідомила пресслужба Національної гвардії України.

Цієї ночі о 3:20 з тієї ж “Ігли-1” 20-річний герой зробив свій другий результативний постріл. 

“Цього разу було складніше захопити мету, було досить темно. Але результат говорить сам за себе. Емоцій від усвідомлення та радості було ще більше, ніж вперше. Це не лише збита ракета, а й врятовані життя”, — поділився враженнями захисник.

“Ігла-1” — це переносний зенітний ракетний комплекс, що вражає швидкісні цілі на зустрічних і погонних курсах.

Нагадаємо, що ЗС РФ вдень 29 травня завдали 16-го ракетного удару по Києву за травень. Росіяни атакували Київщину балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ОТРК “Іскандер”, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Загалом було випущено 11 ракет: “Іскандер-М” та “Іскандер-К” з північного напрямку, додав Залужний. Росіяни атакували Київ удень 29 травня після нічного обстрілу.

Раніше BitukMedia розповідало про “Запорізького месника”” Цей 19-річний строковик Національної гвардії України вразив з ПЗРК “Ігла” вже 6-й за рахунком ворожий літак. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі