Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Волонтер виготовляє військові перескопи із каналізаційних труб

Важливо

Волонтер із Харківщини Тарас Мозговий зібрав команду та виготовляє для українських військових перескопи із каналізаційних труб та дзеркал. Прилади дозволяють бачити на відстань до 200 м.

Про це повідомляє Суспільне.

Функція пристроїв полягає у тому, щоб спостерігати за ворогом, не визираючи фізично з-за рогу будівлі чи з окопу, пояснює волонтер.

“Дистанція на позиціях зараз дуже близька і хлопці мають бачити, що навколо відбувається. Перископ складається з каналізаційної труби, сітки та двох дзеркал. Сюди ще можна ставити монокуляр”, – розповідає Мозговий.

Разом з друзями облаштували дві майстерні – одна із них вдома у Мозгового. Чоловіку допомагають 10 людей. Один прилад коштує близько 500 грн. Матеріали купують самі або отримують від інших волонтерів.

“Один раз привезли хлопцям багато перископів, штук 30. А хлопців було п’ятеро, і вони їх всі виставили на позиції. Та диверсійна група, яка йшла, розвернулась, бо подумала, що там багато людей”, – пригадує курйозний випадок Мозговий.

Як повідомляло BitukMedia, житель села Олешин на Хмельниччині 101-річний Іван Давидович Піхурець займається волонтерством – коле волоські горіхи, якими пригощає військових. Його родина готує для українських воїнів тушкованку, копченості та інші страви.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі