П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Необмежений час – українці розробили унікальну систему живлення для дронів

Важливо

Група інженерів “Техпідтримка Армії України” та Cyber Avi розробили унікальну систему живлення для дронів КВ-1 (“Вежа-1”). Вона дозволяє безпілотникам лишатися у повітрі необмежений час.

Про це група “Техпідтримка Армії України” повідомила у Facebook.

“Облітали дослідний зразок проєкта КВ-1 (“Вежа-1”). Це система живлення дрона Mavic 3 по кабелю з землі. Працює ідеально. Висота до 35 м. Час роботи необмежений”, – зазначили розробники.

Звісно, дрона на дроті полювати за росіянами в окопах не відправиш. Але він може виконувати інші важливі функції – ретранслятора для FPV-дронів, носія приймача систем РЕР, тримача антени радіозвʼязку або точки тривалого спостереження над полем бою.

Вага додаткового обладнання на борту дрона – 100 г. Максимальна висота польоту – 35 м. Споживана потужність – близько 500Вт. Вага наземного обладнання без акумулятора – близькр 1.5 кг

Як повідомляло BitukMedia, в Україні почали розробку підводних дронів-торпед Toloka, скорочено – TLK. Вони зможуть орієнтувати та GPS та на власні сонари. Згідно із графіками, торпеда може доплисти із Одеси не лише до Криму, а й до Бердянська.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі