П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська дизайнерка створила неофіційну емблему коронації Чарльза ІІІ

Важливо

Українська дизайнерка Єлизавета Зубенко створила неофіційний емблему до коронації короля Британії Чарльза ІІІ. Саме цю роботу обрали на конкурсі і виставлять на урочистому прийомі, який розпочався 2 травня.

Про це повідомляє посольство Британії у Facebook.

Посольство Британії проводило конкурс серед художників зі створення неофіційної емблеми до дня коронації Чарльза ІІІ. До журі увійшли представники посольства, голова організації BRAND UKRAINE Марія Липяцька та керівниця програм дизайну, архітектури та моди Study UK – British Council Ганна Робінсон.

Емблему авторства Зубенко виставлять у Вестмінстерськом Палаці під час урочистостей з нагоди коронації. Прийом почався уже сьогодні – король Чарьз зустрівся із прем’єром Ріші Сунаком та іншими парламентарями. Сама коронація відбудеться 6 травня. На коронацію запрошено 2 тис. гостей.

На емблемі, яку зобразила Зубенко, видно лозунги “Многая літа королю!” та “Боже, бережи короля!”, також напис “Чарлз ІІІ” та слово “Король” англійською.

Як повідомляло BitukMedia, пройти кам’яною підлогою, де й Карл III під час коронації – таку унікальну можливість надасть цього літа Лондонське Вестмінстерське абатство. Це вперше на пам’яті доступ до закритої для публіки території отримають всі бажаючі. Але тільки ті, хто зніме взуття. Адже йдеться про захист поверхні 13-го століття.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі