Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Військовому можна сказати: кричиш – значить живий” – парамедикиня “Кроха”

Важливо

Повномасштабне російське вторгнення масово зачіпає цивільних. Військовим парамедикам із цим впоратися важче, бо солдати, на відміну від простих громадян, готові до війни.

Про це в інтерв’ю Bituk-Media розповіла парамедикиня-доброволець Ольга “Кроха” Башей.

Із 2014 по 2018 Ольга врятувала більше 1 тис. чоловік. Але це були в основному військові. Із початком повномасштабної війни рятувала людей у Києві, а потім вирушила у Северо-Донецьк та Лисичанськ. За час повномасштабного вторгнення цифра поранених збільшилася в рази – і це була більшість цивільних. Тож рахувати, скільки життів врятувала, Ольга перестала.

“Коли ти бачиш поранення на військовослужбовцях, ти не настільки засмучуєшся. Але коли ти бачиш, що це дитина, то навіть в голові не вкладається. І перший час я навіть не могла заїжджати додому до своїх племінників, бо я себе не зібрала б до купи”, – розповідає медикиня.

Із військовими простіше, бо вони розуміють процедуру роботи парамедика і специфічний гумор.

“Я можу сказати військовому – “кричиш, значить живий”. Бо якщо я таке скажу цивільному, то він відповість – “а ви що, мене вбити хочете?”, – каже “Кроха”.

Також вона розповіла, що дах її машини зсередини розмальований позитивними зображеннями – сонечко, веселка та небо. Так постаралися італійські волонтери.

Як повідомляло BitukMedia, бразильський футбольний клуб “Бател” зі штату Парана вирішив взяти назву “Маріуполь” і носити форму однойменного українського ФК, допоки місто не звільнять від російської окупації. Також бразильці запустили флешмоб #FcMariupolLives.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі