Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувати життя: дві жінки пожертвували свої нирки чоловікам одна одної

Важливо

Дві жінки, які  познайомилися в лікарні, стали донорами нирок для чоловіків одна одної. Неймовірна історія порятунку сталась в Нью-Делі, Індія, хоча обидва подружжя мешкають в різних регіонах – Кашмірі та Уттар-Прадеш.

Про це розповідає The Times of India.

62-річний Мохд Султан Дар та 58-річний Віджай Кумар мали хвороби нирок. Вже  півтора року життя чоловіків залежало від процедури діалізу, обидва відчайдушно потребували пересадки органу. Але виявилось, що серед рідних чоловіків немає жодної людини, яка б підходила на роль донора. Аж раптом з’ясувалося, що дружина Кумара може пожертвувати нирку Дару, а дружина Дара – Кумару.

Жінки, які познайомились в лікарні, погодилися на донорство. Кожна була готова пожертвувати своєю ниркою задля порятунку свого чоловіка. Донори та реципієнти були госпіталізовані та пройшли всі необхідні перед операцією обстеження. Трансплантацію нирок проводила команда з шести хірургів. У ході чотирьох операцій, що тривали 6 годин, медикам вдалося пересадити нирки Дару і Кумару.

Обидві подружні пари були виписані з лікарні через 11 днів. За словами лікарів, жінки відновилися, а чоловіки почуваються добре. Якби для Дара і Кумара не знайшлись вчасно донорські органи, чоловікам залишалось жити не більше п’яти років. “Найприємніше, що дві людини, які усвідомили необхідність і терміновість трансплантації, взаємно пожертвували нирки, щоб врятувати життя свого чоловіка, незалежно від релігії та походження”, — каже директор лікарні.

Як розповідало раніше BitukMedia, лікарі вперше провели повністю роботизовану пересадку органа.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі