П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українців закликають писати листи незаконно ув’язненим у кримських тюрмах

Важливо

В Україні запустили ініціативу “Листи до вільного Криму”. Всі охочі зможуть протягом місяця написати листи українцям, яких незаконно утримують у в’язницях на півострові чи депортували в рф.

Про це повідомило у Facebook Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

Ініціативу підтримали “ПЕН-клубу” та Центру прав людини ZMINA. Акція триватиме з 27 квітня до 27 травня. Її мета – нагадати суспільству про українських бранців Кремля, а самим незаконно ув’язненим показати, що їх долею цікавляться та про них турбуються.

“Велика кількість листів — це також важливий меседж для адміністрацій в’язниць про те, що людину не можна покалічити чи убити, бо про це одразу стане відомо загалу, тож організатори закликають якомога більше людей долучитися до акції”, – кажуть організатори.

Листи можна відправляти за адресами Центр інформації про права людини, а/с В-539, м. Київ, 01001 чи онлайн Free.CrimeaUA@gmail.com. Варто вказати, кому із політичних в’язнів ви його адресуєте. Відправити можна буде лише тому в’язневі, точне місце знаходження якого відоме.

Як повідомляло BitukMedia, 22 вересня за ініціативи керівництва та студентів КНУ ім. Тараса Шевченка вперше відбувся «Кримський Академічний форум». Він дозволив залучити до окупації та реінтеграції Криму українські та провідні виші світу, такі як Гарвард та Кембридж.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі