Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На Оболоні висадили сакури, що допомагатимуть збирати кошти для полку “Азов”

Важливо

15 сакур, що допомагатимуть збирати кошти для військових, висадили на Оболоні, на вулиці Героїв полку “Азов”. Біля кожного дерева встановили таблички з QR-кодом, за яким можна задонатить на високотехнологічне обладнання для бійців бригади НГУ “Азов“. Вибір дерев має символічне значення.

Про це повідомили в “Київзеленбуді”.

Алея стала частиною символічного “Парку перемоги“, який реалізовують однойменний благодійний фонд та “Київзеленбуд”. У межах ініціативи пропонують посадити своє особисте дерево у парках, присвячених майбутній перемозі України у війні з рф.

Сакури обрали тому, що період їхнього цвітіння припадає якраз на той період, коли тривали бої на “Азовсталі”, відзначив парамедик і військовослужбовець полку “Азов” Асан Ісенаджиєв.

Щоб привернути увагу до дерев, на них пов’язані синьо-жовті стрічки. На двох з них Асан написав імена загиблих на “Азовсталі” медиків, з якими пліч-о-пліч рятував поранених: Давида “Форта” Форті та Юлії “Сирени” Зубченко. У такий спосіб він присвятив і сьогоднішню подію, і висаджені дерева своїм друзям.

Одна висаджена сакура на цій локації – це зібрані кошти на один комплект техніки, пояснили у фонді.

Наразі триває збір на 15 комплектів техніки з монокулярами нічного бачення PVS-14 та приладами лазерного наведення DBAL-A2 для “Азова”. Професійне високотехнологічне обладнання дає нашим захисникам суттєву перевагу на полі бою. Це спорядження неодноразово було перевірено в найскладніших умовах і зарекомендувало себе найкращим чином.

Фото – Facebook/КО “Київзеленбуд”

Кожне дерево висаджують з відмітками про донорів, які зробили внесок на збір. Для цього можна вказати свої дані в коментарі у вікні “Додати напис на табличку”.

Напередодні у столиці в межах проєкту висадили:

• 5 платанів біля одного з військових шпиталів з метою організації постійного збору коштів на життєво необхідний препарат “Альбумін”;

• 10 тополь на бул. Лесі Українки, які допомагатимуть збирати кошти на FPV-дрони для бійців ЦСО СБУ “Альфа”;

• 5 магнолій у сквері Марії Заньковецької, щоб зібрати кошти на закупівлю літніх берців для жінок-військовослужбовців.

Фото – Facebook/КО “Київзеленбуд”

Як розповідало раніше BitukMedia, українські захисники Бахмута із 93-ї окремої механізованої бригади висадили під містом сосновий “Ліс Перемоги”. Дерева їм передали українські лісники.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі