Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Після повітряних тривоги глядач віддав себе виставі повністю – Струтинський

Важливо

Повітряні тривоги заважають проводити вистави й іноді їх навіть доводиться переносити. Але після таких перерв люди повертаються до зали і віддаються виставі повністю.

Про це в інтерв’ю BitukMedia розповів театральний режисер і керівник Національної оперети Богдан Струтинський.

Осінній театральний сезон почався 17 вересня і не було відчуття, що глядачі змінилися через війну. Однак після першого ракетного удару по Києву люди здали 52 квитки лише у перший день. Але зараз люди втягнулися, розповідає режисер.

25 лютого 2023-го театр показували виставу Джеремі Бока “Скрипаль на даху” і почала тривога.

“Вона тривала 29 хвилин. Для мене показником було те, що повернулися усі. Відкрилася завіса – актори стояли ніби у стоп-кадрі. І вистава набагато енергетичніше пройшла, глядач віддав себе повністю”, – пригадує Струтинський.

Тривога захопила зненацька і виставу “Летюча миша” – за 15 хвилин до кінця першої дії. Глядачі після перерви теж активно підтримували акторів.

“Глядачі не кидають нас і співпереживають. Ми відчуваємо, що дихаємо зараз в одному ритмі і на одній хвилі”, – розповідає Струтинський.

Як повідомляло BitukMedia, aнглійська акторка, володарка Оскара Кіра Найтлі озвучила аудіокнигу за опублікованим щоденником 12-річної українки Єви Скалецької. Його видало лондонське видавництво Bloomsbury під назвою “Ти не знаєш, що таке війна” (You Don’t Know What War Is).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі