Вівторок, 16 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не лише шкарпетки – Житомир пропонують зробити “кремнієвою долиною”

Важливо

Бренд-стратег із Житомира Кирило Онацький до дня свого міста презентував його альтернативну айдентику. Чоловік хоче, аби Житомир асоціювався із ракетоконструктором Сергієм Корольовим та став хабом для молодих українських програмістів.

Про це чоловік написав на сайті, присвяченому створеній ним айдентиці.

За основу Онацький та його команда взяли логотип житомирського музею космонавтики.

“Мета проекту – створити нові, сміливі асоціації з містом. Придати новий характер звичайній провінції. Наразі основні асоціації з містом це шкарпетки і морозиво. Але наша візія – Житомир IT-столиця України. Перший крок це сильний і помітний бренд”, – йдеться на сайті.

Онацький пише, що його турбувало, що виходець із Житомира Сергій Корольов – “людина, яка першою відкрила людству космос” – лишається майже не поміченим. Бренд-стратег нагадує, що саме Корольов першим відправив супутник, собаку і людину в космос.

Так же само не помічають і місцевий музей космонавтики із його унікальною колекцією. Натомість, усі знають Житомирські шкарпетки. Але фабрика перестала існувати, тому місті потрібен новий бренд, каже Онацький.

“Цей проект не тільки про логотип і айдентику. Цей проект про мрійників, і про то що все можливо. Навіть якщо ти народився в Житомирі”, – каже Онацький.

Крім того, він пропонує перетворити Житомир на хаб для українських програмістів – “кремнієву долину”. Каже, що місто має достатньо зручне розташування.

“Я бачу, що Житомир цілком може стати українською кремнівою долиною: поруч зі столицею, тихий, дуже зелений і з дешевою орендою. Що ще потрібно айтішніку. Вже маю друзів з Соледару що після життя в Києві, Львові і Франківську вибрали Житомир. А це – показник”, – вважає Онацький.

Але поки почали із візуального наповнення. Створили вуличні постери, мерч – футболки, худі, носки, шопери. Також створили стікери та предмети з елементами айдентики. В основі кольорової гами більшості елементів. – ефект затемнення космічного тіла.

Постер на день космонавтики
Марки
Свічка
Наш мерч

В інтерв’ю BitukMedia Народний артист України, театральний режисер і керівник Національної оперети Богдан Струтинський зауважив, що Україна дуже багато зробила проти своєї культури, а тепер надолужує. Нині український глядач повертається до свого культурного продукту, відкриває його дійсно високий рівень.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі